Corona – COVID19

D. 19/1-21

Hvis du har bestilt tid til corona vaccination, står du som udgangspunkt selv for transport til vaccinationscenter.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du selv sørger for transport til vaccinationsstedet – f.eks. ved at få en pårørende til at hjælpe dig.

Ved egen transport har du mulighed for:
– Selv at bestille og få en tid til vaccination, som passer dig
– Undgå transport sammen med andre
– Undgå ventetid

Er det ikke muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, fordi du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du søge hjælp hos kommunen.
Hvis du vælger at blive transporteret til kommunens vaccinationscenter, står kommunen også for at booke tid for dig.
Du har desværre ikke mulighed for at bestemme hverken dagen eller tidspunktet selv.
Du må desuden påregne ventetid før og efter vaccination.

Hvis du har spørgsmål angående transport, så kontakt Kolding Kommune på tlf. 7979 1234 på hverdage mellem kl. 10 og 14.

D. 14/1-21

Vi har i den senere tid fået rigtig mange henvendelser om hvornår vores patienter tilbydes COVID-19 vaccinerne. Det har været svært for os at give et svar.

Der er nu kommet en udmelding om, hvordan det foreløbigt er prioriteret at covid-19 vaccinerne gives. Hvornår lige netop du og dine nærmeste skal have vaccinen, vil du/I modtage besked om i e-boks. Har du/I ikke e-boks, vil der komme besked pr brev – så hold øje med eboks/postkassen

Nedenfor listes grupperne i prioriteret rækkefølge

1. Personer, som bor i plejebolig mv.
2. Personer med alder 65 år og ældre, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem
3. Personer med alder 85 år og ældre
4. Udvalgt personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte eller som varetager en kritisk funktion
5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19 samt udvalgte pårørende
6. Udvalgte pårørende til personer i øget risiko for et alvorligt forløb eller pårørende som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson
7. Personer med alder 65-84 år
8. Personer med alder under 65 år som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19

D. 30/9-20

Du må fortsat kun komme i klinikken, hvis du har en tid. Kom alene medmindre andet er nødvendigt. Vi anbefaler mundbind. Kom kun lige til tiden. Hold afstand, brug håndsprit.
Ved milde symptomer er det nu muligt selv, at bestille podning på coronaprover.dk. Ved svære symptomer er der forsat behov for at blive telefonisk vurderet.
Årskontroller og “sundhedstjek” forsøger vi at udskyde til der igen er lavere smittetal. De konsultationer som er mulige at gennemføre telefonisk, i stedet for fremmøde, vil blive ændret.
Selvbetjening er midlertidig bevidst ude af drift, så tider skal bestilles telefonisk.

 

D. 13/8-20 Vi har nu været tilbage i 4 uger efter sommerferien. Vi havde håbet på at tilstanden i samfundet (covid19) havde normaliseret sig. Det har den desværre ikke. Det betyder at ingen må henvende sig/komme i klinikken ude tidsbestilling. Det gælder også blodprøver.
Desuden havde vi håbet på at vi kunne komme til at lave årskontroller og lungefunktioner på normalvis. Men det kan endnu ikke lade sig gøre. Ved årskontrollerne. Kommer man som vanligt til diverse undersøgelser, hvorimod en evt opfølgning kommer til at foregå pr telefon.

D. 6/5-20

Vores hjemmeside er fortsat lukket for at der kan bestilles tider.

Vi er begyndt at se lidt flere patienter end vi gjorde i marts. Dvs. at vi ser patienter som ikke kan udsættes eller som har subakut/akut behov for at blive set. Udover fremmøde konsultationerne tilbyder vi besøg, video – og telefon konsultationer.

Videokonsultationer foregår via app’en “min læge”. der skal bookes tid til denne konsultation.

 

Vi opdaterer igen, når der er kommet nye retningslinjer.
❌Obs obs obs❌
Husk at man ikke må møde op i klinikken hvis der forekommer corona symptomer. Ej heller uden tidsbestilling.
Hold afstand til medpatienter og sprit hænde.

 

D. 12/3-20

Fra i dag af, vil der forekomme mange aflysninger af planlagte kontroller. Vi kontakter jer enten pr sms, telefonisk eller mail.

Vi vil indtil videre de næste 14 dage kun have konsultationer for akut syge, eller se de patienter hvor deres problemstillinger ikke kan vente 14 dage. Dette vurderes af klinikken.

Lynlab er lukket – foreløbigt de næste 14 dage.

 

Akut syge kan fortsat ringe og få råd, vejledning mm.

 

Fra næste uge tilbyder vi udvalgte patienter videokonsultation via “min læge” app’en. Så har du ikke allerede den, så få den downloadet på din telefon, ipad eller lign.

CORONA HOTLINE – ring på 70200233

For mere info om corona, kan man finde mere information på sundhedsministeriets hjemmeside,  https://www.sum.dk/

Skal du ud at rejse eller har spørgsmål ift corona og udenlandsrejser kan du finde mere information på udenrigsministeriets hjemmeside https://um.dk/